Een nieuwe taal leren is een grote uitdaging. Hoe sneller je eraan begint, hoe meer je kan ontwikkelen in de taal. Als je van kinds af aan een taal leert is de kans groter dat je de taal beter onder de knie zult krijgen. Hieronder vind je 5 tips die je kunnen helpen om ook op latere leeftijd een meester in elke taal te worden!

1. Luisteren, luisteren en luisteren!

Door te luisteren naar iemand die de taal reeds volledig onder de knie heeft neem je nieuwe woordenschat op en onbewust ook vaak grammatica. Als je een nieuwe taal wil leren is het dus belangrijk om goed te luisteren!

2. Ontspan, kijk een beetje TV

Tv-shows en films zijn er in alle talen, eens je al wat beter bent in de taal, probeer eens een film te kijken in de taal dat je aan het leren bent, onbewust zal je enorm veel kunnen opnemen uit de context en heel wat bijleren.

3. Samen zijn we sterk!

Zoek iemand waar je mee kan praten, samen een nieuwe taal leren wordt veel leuker als je iemand hebt om samen doelen mee te zetten en te oefenen.

4. Leren uit je fouten!

Wees vooral niet bang om fouten te maken. Om een taal te leren moet je durven spreken en in het begin zal dit met veel fouten zijn. Je zal ervan verbaasd zijn hoe snel je vooruitgang boekt door de taal simpelweg te spreken.

5. Oefenen, oefenen, oefenen…

Als je niet oefent, zal je het nooit leren. Een taal is niet zomaar iets dat je één keer per maand nog eens kan boven halen. Consequent zijn is dus de boodschap. Probeer dagelijks toch een paar nieuwe woorden aan je woordenschat toe te voegen.

Toch nog nood aan wat meer tips & tricks? Onze taaldocenten bij Elohim hebben er nog een heleboel voor jou!