Je haalt meer voordelen van het leren van een vreemde taal dan je denkt, hieronder 5 redenen waarom in taalkennis investeren nooit een verloren zaak is.

1. Het staat mooi op je CV!

Dit is natuurlijk niet de belangrijkste reden om een nieuwe taal te leren, maar het doet nooit pijn om een uitgebreide taalkennis op je CV te kunnen zetten. Als je op een sollicitatie kan laten zien dat ze jou voor verschillende klanten zouden kunnen inzetten dan sta je misschien net dat stapje voor op die andere sollicitanten.

2.Leer multitasken!

Uit onderzoek is het al bewezen dat meertalige personen, voornamelijk kinderen, goed zijn in overschakelen tussen de systemen van spraak, schrijven en structuur. We kunnen dus zeggen dat mensen die meertalig zijn goede multitaskers zijn en dat is toch wel iets dat iedereen kan gebruiken in de drukke wereld van vandaag.

3. Creëer een uitgebreid netwerk!

Doordat je meer dan één taal kan spreken heb je de opportuniteit om met meerdere mensen te praten en kan je dus ook meer contacten leggen. Het klinkt logisch, maar misschien heeft u er nog niet direct aan gedacht.
Iedereen vindt het meestal aangenamer om in hun moedertaal te spreken, dus verras je netwerk met je uitgebreide taalkennis en bouw een internationaal netwerk op!

4. Stel alzheimer- en dementiesymptomen zolang mogelijk uit!

Door een nieuwe taal te leren daag je je hersenen uit. Mensen die heel hun leven slechts één taal kennen hebben gemiddeld op 71,4 jarige leeftijd reeds symptomen van dementie terwijl dit bij meertalige personen pas op 75,5 jarige leeftijd gebeurt. Meertalig zijn is natuurlijk niet de enige factor die hier een invloed op heeft, maar het is zeker één die we niet mogen vergeten!

5. Er staat een hele wereld op jou te wachten!

Een nieuwe taal leren geeft u een zee van opportuniteiten. Droomt u ervan om een carrière op te bouwen in een ander land? Wilt u meer mensen begrijpen, nieuwe culturen leren kennen, andere gewoontes ervaren.
Dit wordt allemaal makkelijker door het leren van een nieuwe taal.

Nog niet overtuigd om je taalkennis uit te breiden? Neem contact op met Elohim en wij zullen u met plezier extra informatie geven.